En samskabende Stresspolitik

Når en stresspolitik menes seriøst og skal give mærkbare resultater, er det vigtigt at den er specielt designet til hver enkelt organisation. Mennesker er lige så unikke som organisationer er. Derfor laves den effektive stresspolitik ude blandt de mennesker som skal være i den. Her vil både medarbejdere og Ledelse ville arbejde sammen om, hvordan de ønsker den optimale stresspolitik skal designes.

Det sker bl.a. gennem workshops med fokus på kommunikation og samarbejde. Her vil bl.a. blive arbejdet med forskellige cases, fælles refleksioner og de udfordringer som man kan opleve i hverdagen.

Derudover kan der efter ønske, sættes fokus på emner som: Anerkendelse, Skam og Skyld, ensomhed i arbejdet, nysgerrighed og kommunikation m.m. Dette er alt efter de udfordringer som den specifikke organisation ofte står med.

Der er også en rådgivningsdel kun for Ledelse:

Rådgivning om tacklingen af stress af Ledelsen, så medarbejderen hurtigst og bedst muligt kommer tilbage på arbejdet igen. Her vil der bl.a. sættes fokus på, hvordan en Leder bedst læser og tackler en medarbejder som kommer med stress. Mennesker er som sagt unikke, og for nogen vil det være en lettelse at opgaverne overtages af Ledelsen, og for andre ville dette være katastrofalt og være med til at forstærke stressen. Ledelsen vil modtage meget mere information om emnet, samt løsningsmodeller og langsigtede strategier, m.m.